Earth's Mightiest Heroes - seriál nielen pre deti


Ak by ste sa chceli primerane pripraviť na premiéru Kostajat, odporúčam rýchlo vzhliadnuť (aspoň) ich najnovšiu animovanú verziu - The Avengers: Earth's Mightiest Heroes (2010). Momentálne začala druhá séria, sú to len dvadsaťminútovky, takže to za jednu-dve noci stihnete dať všetko aj dva razy. S počiatku je to pocta pôvodnému zoskupeniu zakladajúcich členov – Iron Man, Wasp, Ant-man a Thor. Neskôr sa ich počet mení, niekto odchádza, iný prichádza, ale ako východiskový materiál to poslúži, a duplom ak nemáte príliš hlboké znalosti o marveláckych hrdinoch. 


Na Avengers: EMH je skvelé, že sa tam stretnete s Fantastic Four, ako bojujú po boku Tasujad s ich nemesis Doctorom Doomom, narazíte na Captaina Marvela či Miss Marvel, spomína sa tam Spiderman, X-meni a atď. Srdcovou záležitosťou sa pre mňa stala časť keď, Hulk hrá karty s Thingom. Do budúcna sa modlím sa interakciu hlavne s mutantmi, taký súboj s Magnetom by som si dal aj ako štvorčasť. Lenže to je kreslený svet. V tom „skutočnom“ je to zložitejšie. Marvel nemá práva na sériu X-menov ani Fantastic Four, tých si podmanilo Fox Studios a Spiderman sa dostal do spárov Sony. Takže v najbližšom čase je málo pravdepodobné, že by sme sa dočkali cross-overu naprieč širším spektrom hrdinského univerza. Chabou náplasťou môže byť vyjadrenie Marvelu, že „dúfajú v opätovné získanie licencie do budúcna, najlepšie už do nadchádzajúcich Avengers“. Snívajte ďalej, Marveláci.

Posunieme sa o krok ďalej. Edward Norton bol obsadený ako Incredible Hulka s tým, že sa objaví aj v spoločnom assemble movie. Lenže nastali nezhody a protichodné názory a iné nič nehovoriace žvásty, tak sa musel milý Edward porúčať napriek tomu, že je zarytým fanúšikom zeleného obra. Na jeho miesto bol zvažovaný Joaquin Phoenix, ale z tohto mráčika nezapršalo, takže sa vo filme môžeme tešiť na Marka Ruffala.

Hulk SMASH!

Keď som už nastolil najsilnejšieho zmutovaného vedca, tak by sa patrilo spomenúť aj Lou Ferrigna. Je to herec, ktorý sa dostal do povedomia divákov tým, že hral Hulka od konca 70-tych rokov v najrozličnejších filmoch, seriáloch či animovaných sériách, kde mu logicky iba prepožičiaval hlas (haluz je, že ja ho poznám iba s King of Queens, ako Hulka som ho nikdy nevidel). Prečo tu riešim  túto vykopávku? Pretože Louovím hlasom hovoril aj novodobý Hulk a dokonca aj neuveriteľný Hulk. A v oboch prípadoch si Ferrigno zahral malé cameo ako člen ochranky. A v Os Vingadores opäť poskytol hlas zelenej mlátičke. Takže si dobre prehliadnite jeho zvráskavený ksicht, pretože je dosť možné, že sa znova mihne v strážnickej uniforme na veľkom plátne. A posledná takticky faktická poznámka – až teraz bol Hulk prvýkrát stvorení pomocou motion capture technologie, takže má naozaj niečo s Ruffala. Pred tým bolo väčšie a hrozivejšie ja Bruca Banera renderované až dodatočne v počítači alebo za čias Loua potrebovali filmári dvoch hercov, jeden hral Hulka (Ferrigno) a druhý vedátora.

A ďalší takmer bezvýznamný postreh. Niektorí členovia super party sa už v minulosti stretli vo filme. Okrem notoricky známej spolupráce Iron Mana s Black Widov a Nickom Furym, Thora s Hawkeyeom (síce iba pohľadom cez napriahnutý šíp, ale počíta sa), ale čo ste doteraz nevedeli, tak aj nesmrteľný poloboh sa stretol s so zelenou obludou. Bolo to síce už dávnejšie, ale predsa. Hľadajte na IMDbThe Incredible Hulk Returns.

Vo filme by sme sa nemali dočkať nových alebo presnejšie ďalších marveláckych hrdinov. Wheeodon povedal, že nebol čas predstavovať niekoho nového (Dávno-pradávno som zachytil šum o tom, že by si cestu k vlastnému celovečeráku mohol pripraviť Ant-man). Ale malému cameu, na štýl Wolverina vo First Class by som sa rozhodne nebránil. A podľa totálne neoverenej správy by sa niečo podobne mohlo odohrať.

Tak zas zajtra, možno skôr, možno neskôr, ale skôr neskôr ako skôr (sorry za to, stavil som sa, že do jednej vety napchám šesť ô).

Súvisiace:
Rozličné názvy Avengers v rôznych krajinách.