Kráľ tohtoročných romantických komédií?

Cal (Steve Carell) je štyridsiatnik žijúci si pokojným rodinným životom, po akom vždy túžil. Oženil sa so svojou stredoškolskou láskou, má krásne zdravé deti, veľkolepý dom, uspokojivú prácu. Jeho manželka Emily (Julianne Moore) to však vníma s inej perspektívy. Podľahla svojmu šarmantnému kolegovi v práci (Kevin Bacon) a po 25 rokoch spoločného spolunažívania chce požiadať o rozvod, pretože sa cíti príliš pridusená každodenným stereotypom. Call sa poľahky vzdáva a  útočisko hľadá v bare pri poháriku a pokusoch o nadviazanie známosti s miestnymi slečnami. Tu sa stretáva s lokálnym alfa samcom Jacobom (Ryan Gosling), ktorý ho zoberie pod svoje krídla. Aby toho nebolo málo, jeho syn je fanaticky zamilovaný do svojej babisiterky, ktorá by sa radšej videla v posteli jeho otca. K tomu pridajte neoblomného kolegu, pre ktorého bola noc s jeho manželkou viac ako len bezvýznamná rychlovka a kvantum ďalších komplikácií. Cibuľa môže závidieť, koľko vrstiev si našlo miesto v tejto generačnej komédii.
Recenzia na film Bláznivá, hlúpa láska

Carrelove podanie smutného zlomeného manžela je ako z veľkej učebnice herectva. Ten chlap so svojím ksichtom je proste predurčený hrať podobné typy úbožiakov. Často balansuje na veľmi tenkej hranici, ktorá oddeľuje trefný humor a trápnu nudu. Zo začiatku má správnu rovnováhu, no s pribúdajúcim časom to nezvláda. Gosling je kapitola sama o sebe. Presný protiklad Carela. Šarmantný, vždy dokonale uhladený, s jasným planom na večer, podporeným dokonalou stratégiou, ktorej podľahne aj najväčšia feministka. Veľmi sympatické podanie typického sukničkára.
Film Crazy, Stupid, Love

Malo by to fungovať na 100%, veď film je prešpikovaný zaujímavými hercami od zhora nadol, mladí aj starí, známe aj vychádzajúce hviezdy, láska, nevera, nenávisť, humor, no mne sa to dlho iba vlieklo, pobavenie prišlo, aby vzápätí zmizlo za roh. Väčšiu časť som skôr nutne odsledoval ako si užíval, až do momentu hodného gréckej tragikomédie v záhrade.
Crazy, Stupid, Love - komédia so známymi tvárami

Hodnotenie: Bláznivá, hlúpa láska (Crazy, Stupid, Love)

Každý chce toho, koho nemôže mať alebo ťažko ho dostať. Na tejto vlne sa film vezie od úvodu až do druhej polovice, kde stále nabaľuje nové a nové zápletky, pričom však začne pozvoľna prudiť. V poslednej dobe sa na nás valia cunami s netypickými romantickými/humornými komédiami. A to je dobré, pretože tento počin určite osvieži stagnujúci žáner. Vzhľadom na to, že všetci nemôžu točiť samé sequely osvedčených blogbusterov, reštartovať zabehnuté série a remakovať staré klasiky, si tvorcovia zaslúžia metál, aj keď to nie je na jednotku ani na dvojku s hviezdičkou, ale predsa je len dobré vedieť, že chuť robiť obohrané veci novým spôsobom, tam niekde hlboko v režisérskych mysliach ešte nevymrela. Huraaaaá!