Darwinova cena pštros

Dvaja Američania sa vydali na lov moriakov a vymysleli na nich pascu. Jeden z nich sa nafarbil ako moriak a zobral si konár. Schovaný za zelenou hradbou začal škriekať ako moriak. Jeho priateľ, ale stratil orientáciu, a keď konečne zbadal moriaka v dostatočnej blízkosti, zamieril a svojho kamaráta zastrelil.

Deväťdesiatročný David z Arkansasu zatúžil po pštrosom pierku a sám si ho chcel z chvosta jedného zvieraťa vytrhnúť. Rozzúrení vtáci ho usmrtili behom piatich minút.

Jedna mladá žena zomrela po uvláčení koňom, a to kvôli lotérii. Vyhrala totiž koňa, na ktorom nevedela jazdiť. Keď ho chcela prvýkrát vyskúšať, bála sa, že spadne, a že jej kôň utečie. Preto se k nemu priviazala lanom. Samozrejme okamžite spadla a splašený kôň ju vláčil za sebou. Jej otec na koňa ešte naviac poštval psy. Inteligencia sa dedí.

Istá Američanka si užívala jazdu svojim autíčkom a rútila sa po diaľnici vysokou rýchlosťou. Keďže, ale v aute nebola sama a toto potešenie chcela dopriať spolucestujúcemu, rozhodli sa, že sa vymenia. Áno, mysliaci človek by zastavil a vymenil si so spolujazdcom sedadlo. Auto bolo s otvaratelnou strechou, jeho majiteľka mala lepší nápad. Postavila sa a ... samozrejme z auta vyletela.

Muž sa pokúsil svojej bývalej žene rozbiť čelné sklo na aute rukoväťou brokovnice, no puška vystrelila v neočakávanom momente a zanechala v mužovej brušnej oblasti dieru.

Traja Kambodžania sa po celodennom popíjaní rozhodli zahrať ruskú ruletu. Vybrali si k tomu 25 rokov starú protitankovú mínu. Každý z nich na ňu postupne skákal, až kým nevybuchla. O život prišli, samozrejme, všetci.

Iránec Ali Ashqan Ali sa so svojím kamarátom prechádzal púšťou neďaleko hlavného mesta. Na ceste sa stretol s hadom a rozhodol sa ho dostať. Vzal svoju dvojhlavňovú brokovnicu a namiesto výstrelu ho pritlačil pažbou do piesku a pokúšal sa ho uškrtiť. To had využil, okolo pušky sa omotal, zavadil o spúšť a Aliho zastrelil. Keď pribehol Aliho kamarát, had vypálil druhýkrát. Na druhý pokus už had netrafil.

42-ročný muž sa zabil počas jazdy autom neďaleko Kaiserslauternu. Svedok, ktorý jazdil v tom čase za nim, uviedol, že muž kľučkoval s autom po ceste, keď sa miesto riadenia sústredil na pozorovanie čiastočného zatmenia Slnka. Náhle prudko zrýchlil a vrazil do mostného piliera. Na očiach mal slnečné okuliare, ktoré boli dosť tmavé, aby zatemnili všetko navôkol... okrem Slnka.

Dvojica lupičov vtrhla v prestrojení do predajne v Južnej Karolíne. Obaja držali v rukách zbrane, od všetkých zákazníkov a zamestnancov si vypýtali peňaženky a potom ich zavreli do kúpeľne. Zlodejom sa podarilo ujsť, ale nedokázali ujsť vlastnej hlúposti. James T. (†23) sa totiž zamaskoval tak, že si zafarbil tvár zlatou farbou. Použil na to sprej, na ktorého obale bolo napísané varovanie o tom, že metalické farby sú toxické. James začal mať krátko po lúpeži problémy s dýchaním a zomrel neďaleko predajne, v ktorej došlo ku krádeži. Ako sa neskôr ukázalo, originálne, ale vraždiace prestrojenie bolo zbytočné. Vinníci boli aj tak, pomocou kamier umiestnených v obchode, známi. Ak by James prežil, bol by rovnako ako jeho spolupracovník obvinený a súdený.

Vynaliezavý muž z Brazílie sa rozhodol, že svoje auto si ochráni elektrickým plotom, keďže oblasť bola známa častými krádežami. Na svoj geniálny ochranný systém však akosi zabudol a zabil ho elektrický šok, keď si šiel po auto.

Jeden vynaliezavý Texasan dostal chuť na colu. Našiel nápojový automat, vzal železnú tyč a išiel si vziať svoju colu zdarma. Pri práci s páčidlom, ale nebol príliš zručný. Železná tyč sa mu spriečila vo vydávacom mechanizme, ten sa dal do pohybu a nápojový automat smädného lakomca umlátil.

darwinova cena
Črieda oviec zabila ženu tým, že ju zhodila z útesu. Na Betty Stobbsovu, 67-ročnú farmárku, sa vrhli desiatky oviec, keď im na zadnom nosiči mopedu priviezla balík sena. Ovce sa vyrútili vpred, zrazili moped, čím zhodili Betty z 30 metrov vysokého brala do starého kameňolomu.

Smrteľné pošmyknutie stretlo päťdesiatsedemročnú Thajku vo vlastnej záhrade. Pošmykla sa na blate a keď sa pokúšala udržať rovnováhu, chytila sa drôtu, ktorý visel z elektrického vedenia. Ten bol pod napätím a usmrtil ju. O niečo neskôr prišli susedia vyjadriť sústrasť jej sestre. Keď sa spýtali, ako sa celá tragédia stala, pozostalá ich zaviedla do záhrady. Na rovnakom miesto sa pošmykla, chytila sa drôtu a nasledovala svoju sestru.

Michael A.G. čakal niekoľko rokov na svoju popravu v elektrickom kresle vo väznici v Južnej Karolíne. Trest smrti mu nakoniec zmiernili na doživotné väzenie. Neskôr, sediac na kovovej doske toalety, sa pokúšal naladiť svoj prenosný televízor. Nanešťastie sa dotkol neizolovaného vodiča , elektricky okruh sa uzavrel...

Clement Vallandigham vo svojom poslednom prípade v roku 1863 obhajoval klienta obvineného z vraždy. Obvinený tvrdil, že obeť uchopila vlastnú zbraň tak nešikovne, že z nej vyšiel smrtiaci výstrel. Vallandigham to porote názorne predvádzal - s nabitou zbraňou. Prípad vyhral..

Dvaja dvadsaťpäťročný mladíci súperili v tom, kto ďalej dopľuje. Ako miesto súboja si vybrali balkón na treťom poschodí. S pribúdajúcimi kolami sa zlepšovali aj výsledky. A v tu chvíľu jedného z mladíkov napadlo, že k víťazstvu nestačí zakloniť sa, a tak sa rozhodol vziať to s rozbehom. Zle ale spočítal zotrvačnosť svojho tela, preletel cez zábradlie, z osem metrovej výšky spadol rovno na hlavu. 


Categories: